NATTJÄSTA YOGHURTBRÖD
2 ½ dl yoghurt naturell
¼ pkt jäst, ca 13 g
1 tsk salt
1 msk honung
1/2 dl solrosfrö
4-5 dl vetemjöl
¼ pkt jäst, ca 13 g
1 tsk salt
1 msk honung
1/2 dl solrosfrö
4-5 dl vetemjöl
Dag 1: Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en
bunke. Tillsätt solrosfrö och det mesta av mjölet. Rör
till en jämn deg. Ställ kallt över natten.
Dag 2: Sätt ugnen på 250°. Knåda ihop degen helt hastigt på mjölad arbetsbänk. Skär ut 8 längder och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.
No comments:
Post a Comment